måndag 2 februari 2015

Lärarrekrytering i Finland

PEDAGOGISKA FAKULTETEN 
på Åbo Akademi

– Vi träffade blivande svenskspråkiga lärare i Vasa för att berätta om vår skola inför rekryteringen av nya lärare.


Gripsholmsskolan startade sin verksamhet 2009 och ända sedan dess har vi rekryterat lärare främst i Finland, men även i Sverige. Den finländska lärarutbildningen är mycket konkurrenskraftig världen över bland annat sträcker sig både klasslärarutbildningen och ämneslärarutbildningen på minst 5 år och utmynnar i en magistersexamen. 

Det är första gången som vi åker ut för att träffa lärarstudenter. I och med att vi fortsättningsvis bygger upp vår skola och nu främst vårt högstadium är vi intresserade av både klasslärare och ämneslärare.

Under dagen fanns rektorn Nina, idrottslärare Ulrika och biträdande rektor Stefan i foajén vid Pedagogiska Fakulteten.

Det var en jämn ström av intresserade lärarstudenter hela dagen. Lärarstudenterna visade sin uppskattning att vi tagit oss över Bottenhavet för att träffa dem.

I auditorium Bruhn höll vi en presentation på 45 minuter, en på förmiddagen och en eftermiddagen.  Vi berättade om bakgrunden till att skolan startade, hur skolan ser ut idag, våra tyngdpunktsområden (finländska influenser, heartware, en till en och hälsoprofilen), Mariefred som stad och bostadsplats samt varför elever och lärare trivs på vår skola. Det var ungefär 40 studeranden som fanns med, över förväntan!


Stämningen var god bland de blivande lärarna och alla visade ett gott intresse för vår skola. Här diskuterar klasslärarstudenten Anton med Ulrika. 

Här signerar Stefan en bok som tilldelas Anita Sundman på Arbetsforum på Åbo Akademi som tack för hjälpen med att vi fick komma och besöka lärarstudenterna.

Vår Gripsholmsskolans bok fanns till försäljning.

Vi hoppas få träffa många intressanta ansökningar senare i vår när ansökningarna kommit igång. Vi tackar så mycket alla i Vasa för ert visade intresse och för att vi togs emot med öppna armar! Ni är välkomna att hälsa på oss i Mariefred!

Stefan, biträdande rektor på GripsholmsskolanInga kommentarer:

Skicka en kommentar